JADŁOSPIS

 

 

 

 

PONIEDZIAŁEK 18.09.17

Zupa jarzynowa na wywarze drobiowo-warzywnym

 (kurczak, marchew, pietruszka, seler, por, kalafior, brokuły, fasolka szparagowa, brukselka, ziemniaki, mleko, jogurt naturalny, pietruszka nać, przyprawy)

naleśniki z owocami 

(mleko, mąka pszenna, jaja, cukier, jabłka, banany, olej rzepakowy)

 

WTOREK 19.09.17

Kapuśniak ze świeżej kapusty na wywarze drobiowo-warzywnym 

(kurczak, marchew, pietruszka, seler, por, biała kapusta,  ziemniaki, przyprawy)

leczo z kurczakiem i ryżem 

(filet z kurczaka, przyprawy, olej rzepakowy, cebula, pieczarki, papryka, cukinia, kukurydza konserwowa, koncentrat pomidorowy, ryż)

 

ŚRODA 20.09.17

Krupnik z zieleniną na wywarze drobiowo-warzywnym warzywnym 

(kurczak, marchew, pietruszka, seler, por, kasza jęczmienna, ziemniaki, mleko, jogurt naturalny, pietruszka nać, przyprawy)

wątróbka drobiowa z cebulką  

(wątroba drobiowa, przyprawy, olej rzepakowy, cebula), 

buraczki,  ziemniaki

 

CZWARTEK 21.09.17

Żurek z białą kiełbasą

(żur konserwowy, biała kiełbasa, ogonówka parzona, czosnek, mleko, śmietana , mąka pszenna, ziemniaki, przyprawy)

bułka grahamka 

(mąka pszenna graham,  mąka pszenna, woda, drożdże, olej, sól), 

nektarynka

 

 

PIĄTEK 22.09.17

Barszcz czerwony z makaronem na wywarze drobiowo-warzywnym 

(kurczak, marchew, pietruszka, seler, por, buraki, koncentrat barszczu, czosnek, mleko, jogurt naturalny, mąka pszenna, przyprawy, makaron)

filet rybny  ze szpinakiem 

(ryba miruna, przyprawy, szpinak, czosnek, masło, ser feta, olej rzepakowy)

ziemniaki

 

pogrubionym drukiem zaznaczono potrawy zawierające alergeny

 

SMACZNEGO!

 

 

W związku z obowiązkiem przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w żywności substancji lub produktów mogących powodować alergie nietolerancji, do wglądu zamieszczamy wyciąg z Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 zawierający wykaz alergenów.

zał. II.pdf
Dokument PDF [295.2 KB]

Opłata za obiady we wrześniu wynosi 45,00 zł.
Wpłaty należy dokonać w dniach od 4 do 6 września, przelewem na konto bankowe.
Bank Pekao S.A. 94 1240 6452 1111 0010 4796 5541.
W tytule wpłat proszę podać imię i nazwisko ucznia oraz numer obiadowy.

 

Prosimy, aby płatności za obiady nie dokonywać wcześniej, niż w terminie przeznaczonym na wpłaty w danym miesiącu.